A Puskástól vesznek el pénzt a vizes vb-re

MTI

2016. március 10., csütörtök 22:28, frissítve: péntek 11:33

Összesen mintegy 10,2 milliárd forintot szán a kormány a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes létesítmények felújítására, illetve kialakítására – olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A közlönyben közzétett információk szerint a Nemzeti Olimpiai Központ beruházás (a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának és a körülötte létesítendő sportpark építésének) támogatására szánt forrásból 8 milliárd 478 millió forintot csoportosítanak át.

A Dagály Strandfürdő felújítására ebből 967 millió forintot, a balatonfüredi parkoló fejlesztésére pedig 738 millió forintot juttatnak. A további beruházások között megemlítették a Népfürdő és a Vizafogó utca felújítását, egy gyalogoshíd építését a Rákos-patakon, a pesti alsó rakpart közterületi megújítását, gyalogos-kerékpáros útvonal kiépítését, a Margitsziget rekonstrukcióját és kompkikötő létesítését is.

Nem tudni, mennyi az annyi

Repkednek a milliárdok, de például azt sem lehet tudni, hogy a Puskást mennyiből bontják, a munkálatokról egyébként az alábbi linken tekinthet meg felvételeket. De ez még csak a kisebb tétel, a világbajnokságba folyamatosan nyomják a milliárdokat.