Alakul a magyar delegáció

KG

2012. június 14., csütörtök 15:19

A londoni csapat, illetve delegáció személyi összetételéről döntenek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén, melyen a küldöttek tájékoztatást hallgathatnak majd meg a felkészülés helyzetéről.

Az elfogadásra váró javaslat szerint a küldöttséget Borkai Zsolt MOB-elnök vezeti, helyettese – egyben a csapatvezető – Molnár Zoltán, a MOB főtitkára. A csapatvezető helyettese Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója. A küldöttségvezetés további tagjai: Magyar Zoltán, Deutsch Tamás, Leyrer Richárd és Tóth Miklós MOB-alelnökök, Mihók Ildikó marketingigazgató, Szabó Bence sportigazgató, valamint Török Olivér sajtóattasé.

A magyar sportolók 24 sportágban mostanáig csaknem 160-an szereztek indulási jogot a londoni olimpiára.
A közgyűlési előterjesztésben szerepel, hogy a londoni olimpiai csapat létszámban nem tudja elérni a pekingit (171), így a kísérői létszám is visszaesik. Ennek nyomán edzők, sportágvezetők, sportegészségügyi szakemberek számára a MOB a jelen állás szerint kicsivel több mint száz fő részvételét tudja biztosítani.

A londoni szervezők elküldték a magyar félnek a megrendelt olimpiai belépőket, melyeket a szurkolók június 25-től, illetve július 5-től vehetnek át. Bővebben>>>

Forrás: MTI