Atlétikai Eb: még egy hetedik hely is összejött

BL

2012. július 1., vasárnap 20:35, frissítve: hétfő 10:50

A kalapácsvető Orbán Éva a hetedik helyen végzett a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon vasárnap.

Az Egyesült Államokban tanuló magyar versenyző magabiztosan lépett tovább a selejtezőből a döntőbe, ahol 66,81 méteres dobással kezdett. Ezzel az első sorozat után a hetedik helyen állt. Másodikra a hálóba vágta a kalapácsot, és mivel a többség javított, visszacsúszott a 11. helyre.

Orbán harmadikra javított, 67,92-vel bekerült a legjobb nyolc közé. (A harmadik kör után az utolsó négy búcsúzott.) A folytatásban két elrontott kísérlet következett, majd 66,83-mal fejezte be a versenyt. Megőrizte hetedik helyét, ami a legjobb eredménye felnőtt világversenyen.

„Nem állt össze a mozgásom, jobb formában éreztem magam, mint amilyen teljesítményt nyújtottam – mondta Orbán Éva. – Annak viszont örültem, hogy harmadikra, amikor javítanom kellett, ez sikerült, és bejutottam a legjobb nyolcba. Sajnálom az utolsó három kísérletet, mert mindegyikben több volt.” Orbán Éva arról is beszélt, hogy az olimpiáig még két versenye lesz, de londoni céljairól inkább nem mond semmit.

Az atlétikai Eb-n szombaton a kalapácsvető Pars Krisztián aranyérmet, a diszkoszvető Kővágó Zoltán pedig bronzot szerzett. A magyar éremgyűjtés kezdetét pénteken a 400-as Deák Nagy Marcell ezüstje jelentette.

Forrás: MTI