Bácsinak is megvan a kvóta

PR, 2012. április 28., szombat 15:26
Bácsi Péter biztosította helyét a londoni játékokon a kötöttfogású birkózók 74 kg-os kategóriájában, miután szombaton megnyerte a két bronzérmes kvótáért kiírt mérkőzését a kínai Tajjüanban zajló olimpiai selejtezőn. A 60 kg-os Kozák Istvánnak ugyanez nem sikerült, miután kikapott török ellenfelétől.

A magyar csapat tájékoztatása szerint az első meccsén vereséget szenvedett, ám a vigaszágon egészen a bronzéremig menetelt Bácsi a sorsdöntő összecsapáson két menetben győzte le a lengyel Edgar Babayant, így az ötödik helyen zárt pekingi után a londoni olimpián is részt vehet.

Bácsit megelőzően a 66 kg-os Lőrincz Tamás döntőbe jutásával szerzett kvótát a kínai városban, ahol pénteken a szabadfogású Hatos Gábor is kiharcolta a kvalifikációt. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni szereplés jogát, így hét magyar birkózó már biztosan szerepelhet Londonban.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása