Balzsay tavasszal visszatérne

BL, 2012. január 24., kedd 14:08, frissítve: kedd 14:08
Orvosai engedélyezték számára a felkészítő edzéseket, így – bár nem tökéletes az állapota – tavasszal már ringbe is lépne Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka.

A 32 esztendős öklöző a Digi Sport televízió Reggeli start című műsorában kedden azt mondta, fizikai állapota a négy hónapos kihagyás után közelít a nullához, gerince bírja a terhelést, úszik, és a konditeremben is edz, de a ringbe lépésig a jelenleginél sokkal jobb állapotba kell kerülnie. „Az orvosi vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nem tökéletes a helyzet, de gyógytorna és úszás mellett alkalmas a gerincem a profi élsportra” – mondta Balzsay. „Van benne némi kockázat, esetleg romolhat az állapotom, de odafigyeléssel tartható.”

A nagyközépsúlyú világbajnoki címet tavaly augusztusban az ukrajnai Donyeckben megszerzett bokszoló hozzátette, ha klubja, a német Universum most ajánlana számára mérkőzést, akkor is 10-12 hét felkészülésre lenne szüksége, tehát nagyjából április elején állna készen. „Én vagyok a világbajnok, mindenki engem akar legyőzni” – fogalmazott a november óta a Vasas ökölvívó-szakosztályának igazgatójaként is dolgozó Balzsay. „Keresik a kötelező kihívómat, de még nagyon képlékeny a helyzet. Bízom benne, hogy még tavasszal, május–június előtt címvédő meccset tudok vívni.”

Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes, a profik között korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú vb-címét is birtokló ökölvívó a tavaly augusztusi mérkőzés második menetében erős ütést kapott jobb fülére, s mint később kiderült, maradandó, 10-15 százalékos halláskárosodást szenvedett. „A fülemben a kis sípolás a dobhártyám sérülése nyomán már állandóan megmarad, de ezzel tökéletesen együtt tudok élni” – mondta ezzel kapcsolatban Balzsay.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása