Barrichello nem nyomhatta neki teljes gázzal + Videó + Kép

NT

2012. március 26., hétfő 15:33

A Formula–1 történetének legtapasztaltabb pilótája, a brazil Rubens Barrichello a 17. helyen végzett élete első Indycar-versenyén, a floridai St. Petersburgben rendezett idénynyitón.

Az F1-rekorderként 326 futamon szerepelt, 39 éves pilóta a 100 körös vasárnapi futam végén felemás érzésekkel beszélt bemutatkozásáról a számára új sorozatban.

„Örülök, hogy a versenyen sokkal jobban mentem, mint az időmérőn, ám kissé frusztráló, hogy végig biztonsági üzemmódban kellett köröznöm – méltatlankodott a Formula–1-ben 11 futamon győztes sportoló. – Nem engedték, hogy teljes sebességgel menjek, márpedig ezt meg kell tanulnom elviselni, mert ahogy látom, itt sokkal inkább taktikázva lehet győzni, semmint tövig nyomva a gázpedált.”

Fotó: indycar.com

A futam hangulatát végig Dan Wheldonnak a tavalyi utolsó futamon, Las Vegasban bekövetkezett tragédiája határozta meg, a szervezők a városi pálya egyik utcáját róla nevezték le, majd a díjátadón a nővére adta át a győztesnek járó trófeát a brazil Helio Castronevesnek.Forrás: MTI