Berki Krisztián ismét győzött

PR

2012. április 8., vasárnap 11:30, frissítve: vasárnap 11:54

Berki Krisztián nyerte vasárnap a lólengést a kínai Cepóban (Zibo) rendezett torna Világkupa-versenyen.
Az MNO korábban interjút készített Berki Krisztiánnal, melyet itt olvashat. Mint ismert, a tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Dancsó Zoltán lett az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél (NSSZ), amely a hagyományoknak megfelelően az idén februárban díjazta a hazai sportélet tavalyi legjobbjait.

A hazai szövetség tájékoztatása alapján a négyes döntőbe rajta kívül még a szlovén Saso Bertoncelj, valamint a brit Louis Smith és a kínai Teng Haj-pin jutott be. A másik magyar, Hídvégi Vid nyolcadikként zárt a szombati selejtezőben. Berki, a szer kétszeres világbajnoka, harmadikként került a fináléba, ahol aztán remek gyakorlatot mutatott be, s ezzel maga mögé utasította riválisait.

A tavaly októberi, tokiói vb-n londoni olimpiai kvótát szerzett Berkinek ez volt az első versenye az idén. Jövő csütörtökön Budapesten is láthatják őt az érdeklődök, ekkor rendezik a Tornacsarnokban az egyéni összetett országos bajnokságot, amely egyben selejtező a jövő hét végén sorra kerülő szerenkénti döntőkre.

Eredmény:
Lólengés, döntő:
1. Berki Krisztián 15,700 pont
2. Louis Smith (brit) 15,600
3. Saso Bertoncelj (szlovén) 14,950
4. Teng Haj-pin (kínai) 14,025

Forrás: MTI