Torna

Berki "londoni lovat" kapott

WL, 2012. július 5., csütörtök 23:58, frissítve: péntek 12:35
Új lótestet kapott Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka, így már ugyanolyan típusú szeren készül a nyári londoni olimpiára, mint amilyenen versenyezni fog majd a játékokon.

A magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki közleményében az áll, hogy ezt a fajta lovat Berki már tavaly is megkapta, a májusi Európa-bajnokságon – ahova ugyanaz a cég szállít, mint az olimpiára –, azonban kiderült, hogy a támaszkodórészen jóval puhább a bőr, így ugyanannak a gyakorlatnak az elvégzéséhez nagyobb erőkifejtésre van szükség.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára emiatt többször tárgyalt a gyártóval, s mostanra a cég kicserélte a lótestet.
„Először a Gymnova nem akarta kicserélni a lovat, de a többszöri tárgyalás hatására végül igazat adott nekünk – idézte a főtitkárt a közlemény. – Mindenben szerettünk volna százszázalékosat nyújtani a versenyzőknek, úgy vélem, ez sikerült.”

Kovács István vezetőedző azt mondta, időben érkezett meg az új ló, Berkinek és Hídvégi Vidnek – aki szintén lovon versenyez majd Londonban – így lesz elegendő ideje megszokni a szert.

Berki és Hídvégi, valamint a harmadik magyar tornász, Böczögő Dorina július 21-én utazik Londonba, a férfi selejtezőre 28-án, a nőire pedig 29-én kerül sor.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása