Bronzérmet szerzett Csernoviczki Éva

TK

2012. április 26., csütörtök 17:10, frissítve: vasárnap 08:57

A 48 kg-os Csernoviczki Éva bronzérmet nyert, a 66 kg-ban címvédő Ungvári Miklós pedig ötödik lett csütörtökön a cseljabinszki cselgáncs-Európa-bajnokságon, amely az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása.

A háromszoros Eb-ezüstérmes Csernoviczki a bronzéremig tartó vigaszágon Ljudmila Bogdanova után – akit karfeszítéssel győzött le – az ugyancsak orosz Natalja Kondratyevával találkozott. A mérkőzést végig a tatabányaiak büszkesége irányította, jukót érően vitte földre ellenfelét, akit kétszer intettek is, majd az egyoldalú találkozó 25 másodperccel a hivatalos idő előtt ért véget, amikor a 25 éves magyar ippont érő dobással nyert.

Ungvári a bronzért a szlovén Rok Drakšičcsal szállt szembe, a meccs mindössze 71 másodpercig tartott, ekkor az Eb-harmadik rivális ippont dobott a háromszoros vb-bronzérmes magyaron, aki ezzel ötödikként zárt.

Csernoviczki az Eb előtt ötödik, Ungvári pedig a kilencedik volt az olimpiai kvalifikációs világranglistán, így eleve ötkarikás kvótát érő helyen álltak, a nőknél ugyanis súlycsoportonként a legjobb 14, a férfiaknál a legjobb 22 utazhat Londonba.

Pénteken Nagysolymosi Sándor (81 kg), Csoknyai László (81) és Gáspár Eszter (63) lép tatamira az oroszországi kontinenstornán, ahol 45 ország 379 dzsúdósa verseng.

Forrás: MTI