Budapest Ezüstemlékéremmel jutalmazták a Ferencvárost

TK

2012. május 22., kedd 18:37, frissítve: kedd 18:44

Budapest Ezüstemlékéremmel jutalmazta a KEK-ben tavaly és idén is diadalmaskodó FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatát Tarlós István főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatalban kedden átadott díjat annak elismeréseként kapta az együttes, hogy ezüstérmet szerzett a magyar bajnokságban, és megvédte címét a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Bővebben>>>

Amint a klub honlapja beszámolt róla, a főpolgármester felidézte, hogy ő is kézilabdázott a REAC-ban, ezért – ahogy fogalmazott – „sejtem a dallamát ennek a játéknak”, és őszinte érdeklődést tanúsít a sportág iránt, hiszen 1953 óta kitartó Ferencváros-drukker.

„Mindent könnyebb elérni, mint megvédeni – ez a sportra, a politikára egyaránt igaz” – hangsúlyozta Tarlós István. „Az a teljesítmény, amit a kézilabdacsapat legutóbb nyújtott, azért is tiszteletre méltó, mert most először megvédtek egy ilyen magas rangú címet, az eredményeket végignézve le a kalappal előttük.”

Tarlós István gratulált a szakmai stábnak és megköszönte az eredményes munkát a kézilabda-szakosztály vezetőinek, munkatársainak, illetve Kubatov Gábornak, az FTC elnökének, Kocsis Máté alelnöknek és Nyíri Zoltán elnöki tanácsadónak.

A főpolgármester kitért arra, külön büszkék lehetnek rá, hogy a góllövőlistán az első öt között négy fradista található, és arra is, hogy még az utolsó pillanatokban is képesek voltak a mérkőzéseket a javukra fordítani, ami reményt ad arra, hogy egyszer „kigyógyulunk abból a magyar betegségből, hogy a végét sikerül elrontani”.

Kubatov Gábor úgy fogalmazott, ő is köszönettel tartozik Budapestnek, hiszen a főváros sok mindenben segítette a Ferencváros női kézilabdacsapatát. A mostani győzelmük nagyon sokat jelent az embereknek, a szurkolóknak, az edzőnek és a sportolóknak is azért, mert sok gyermeknek adtak példát.

Forrás: MTI