Dokovic a pályára lépésért kapott egy vagyont

LM

2011. november 10., csütörtök 11:48, frissítve: vasárnap 13:43

Több mint másfél millió dollárt kapott a világelső Novak Đoković csak azért, hogy pályára lépett első mérkőzésén szerdán a 2,75 millió euró összdíjazású, párizsi fedett pályás férfi tenisztornán.

A szerb sztár 1,6 millió dollárt (364,8 millió forint) kasszírozott a horvát Ivan Dodig ellen 6:4, 6:3-ra megnyert, második fordulós meccsel, ugyanis a versenyeket szervező ATP szabályzata kimondja: ha a világranglista éllovasa egy idényben mind a nyolc, úgynevezett 1000-es (korábban mester-) viadalon elindul, akkor kétmillió dolláros bónusz a jutalma, ha egyet kihagy, akkor 1,6 millió üti a markát, ha pedig kettőn nem vesz részt, akkor semmit sem kap.

A 24 éves játékos – aki idén csak a sanghajin nem volt ott a kiemelt tornák közül – cáfolta azokat a vádakat, miszerint csak a busás prémium miatt utazott el vállfájdalmai ellenére is a francia fővárosba:

„Azt is hallottam, hogy kimegyek a pályára, és egy gém után feladom, de ez nevetséges. Szükségem van a meccsrutinra a londoni Mesterek Kupája előtt, bár nem vagyok csúcsformában” – mondta el a világelső. Đoković a nap folyamán honfitársával, Viktor Troickival csap össze a párizsi nyolcaddöntőben.

Forrás: MTI