Egy 80 fölötti elég lenne Parsnak

BuL

2012. június 27., szerda 16:10

Európa-bajnoki éremmel melegítene a londoni olimpiára Pars Krisztián a hét végén, ehhez 80 méternél távolabbra kéne hajítania a kalapácsot.

Nyolcvan méter fölötti eredményt szeretne elérni a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon Pars Krisztián, aki szerint egy ilyen dobás dobogós helyezést érne. A 2010-ben Eb-bronzérmes szombathelyi kalapácsvető az Európa-bajnoksággal már a londoni olimpiára készül.

– Jó úton járok, ezt az eddigi versenyek is bizonyították. Kezd összeállni a mozgás az erővel. Az Eb-n szeretném tovább élesíteni a formát, és gyakorolni kell azt is, hogy van egy selejtező, majd utána két nappal a döntő – nyilatkozta a távirati irodának Pars, aki „edzésből” érkezik a kontinensbajnokságra, csupán szerdán, az utazás napján tart pihenőt, csütörtökön pedig már dobókörbe lép a fináléba jutásért.Pars „bármikor” képesnek tartja magát 80 méter fölötti dobásra, márpedig az Eb-indulók közül hasonló teljesítmény csak két fehérorosz atlétától, Pavel Krivitszkijtől és Jurij Sajunótól várható.

– Egy 80 méternél nagyobb dobás biztos dobogót jelent – mondta sportoló.

A nevezési lista élén Pars áll 82,28 méteres eredményével, ennél idén csak a pekingi olimpia után doppingvétség miatt eltiltott fehérorosz Ivan Tyihon dobott nagyobbat (82,81 m). Az Eb-n indulók közül mindössze egy másik fehérorosz, Pavel Krivitszkij (80,25 m) került a 80-as álomhatár fölé.

A kalapácsvetés döntőjét szombaton rendezik.