A szőnyeg ura

Egy magyar birkózó hátát nézi a világ

G.B., 2017. január 10., kedd 21:40, frissítve: kedd 21:52
A kötöttfogásúak 71 kilós mezőnyében Korpási Bálint vezeti a világranglistát.

A magyar kötöttfogású birkózók előkelő helyen zárták a 2016. évet – írja közleményében a birkózószövetség. A világranglista éllovasa a 71 kilósok között Korpási Bálint, aki decemberben aranyérmet szerzett a nem olimpiai súlycsoportok budapesti világbajnokságán. A nemzetközi szövetség (UWW) a minap hozta nyilvánosságra a szakág legfrissebb rangsorát. A 80 kilós Szabó László a harmadik – ő a vb-n szintén bronzérmes lett –, Lőrincz Viktor (85 kg) és Bácsi Péter (75) az ötödik pozícióban fejezte be 2016-ot, csakúgy, mint a riói olimpiát.

A szintén Budapesten rendezett kötöttfogású klubvilágkupán már 75 kilóban remeklő Lőrincz Tamás (66) a 10., Kiss Balázs (98) a 11., míg Lám Bálint (130) a 15. helyen zárta az óévet.

Az olimpiai súlycsoportokban a riói bajnokok végeztek a lista elején, az ötkarikás játékokon nem szereplőknél pedig a budapesti világbajnokok.

Korpási Bálint előtt legutóbb 2014-ben Lőrincz Tamás és Bácsi Péter vezette az UWW világranglistáját, előbbi 71 kilóban szerzett Eb-aranyának és vb-bronzának, utóbbi a 80 kg-osok közötti világ- és Európa-bajnoki címének köszönhetően.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása