Együttműködik a MOB, Győr és 9 sportági szövetség

TK, 2012. május 7., hétfő 12:36
Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), Győr városa és kilenc sportági szövetség a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) rendezési jogának elnyerése és sikeres lebonyolítása érdekében.

A hétfői ünnepségen Borkai Zsolt MOB-elnök – ezúttal a pályázó város polgármestereként – kifejtette: sikeres kandidálás esetén állami támogatásból mintegy 10-15 milliárd forintos fejlesztésre lesz szükség, és bár Győr az egyedüli jelentkező, ez nem jelent garanciát a rendezésre, mert az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) minőséget és biztosítékokat vár a szervezőktől.

A ceremónián a torna-, a kézilabda-, a röplabda-, az úszó-, az atlétikai, a tenisz-, a kosárlabda-, a kerékpár- és a cselgáncsszövetség elnöke látta el kézjegyével a megállapodást.

„Több mint egy éve dolgozunk ezen a pályázaton, és már a finisében járunk, most jött el az ideje, hogy a magyar részvétel szempontjából érdekelt kilenc sportág bekapcsolódjon a folyamatba – jelentette ki Borkai Zsolt. – Legalább négyezer, 14-18 éves sportoló érkezhet Győrbe öt év múlva, nem beszélve a tízezres nagyságrendű kíséretről, ezért fontos infrastrukturális fejlesztéseket tervezünk, csarnokokat, uszodákat, atlétikai pályákat építünk.”

Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója hozzátette: Debrecen 2007-ben még sikertelenül pályázott az ifjúsági olimpia lebonyolítására, de most jó esély van arra, hogy sor kerüljön az első ötkarikás eseményre Magyarországon.

A 2017-es EYOF helyszínét decemberben jelentik be az EOC izraeli közgyűlésén.

Az 1991-ben életre hívott EYOF-ot kétévente rendezik meg, mintegy négyezer résztvevővel. Tavaly a törökországi Trabzonban a 36 magyar versenyző 4 sportágban 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel zárt, ezzel Magyarország a 49 országból a 6. lett az éremtáblázaton. Az eddigi legjobb szereplés a 2003-as, párizsi fesztiválhoz kötődik, ahol 14 aranyérmet nyertek a magyarok.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása