Ekkora szervát még senki nem ütött

LM, 2012. május 13., 08:44, frissítve: 11:08
Megdöntötte az adogatás sebességi világrekordját a kevéssé ismert ausztrál teniszező, Sam Groth, aki egy dél-koreai Challenger-tornán 263 km/órás szervát küldött riválisa térfelére.

Az ATP közlése szerint Groth, aki mindössze 340. a világranglistán, a puszani viadal második körében, a fehérorosz Uladzimir Ignatyik ellen ütötte a szélvészgyors adogatást.

A korábbi rekordot a horvát Ivo Karlovic tartotta, aki tavaly márciusban, a németek elleni zágrábi Davis Kupa-meccsen 251 km/órásat szervált.

A 24 éves, melbourne-i Groth egyébként két szettben elvesztette a mérkőzést.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása