Elutasították az óvást + Videó

BL

2011. december 29., csütörtök 12:23

Az elutasított óvás után immár végleges, hogy új győztest avattak szerdán a 67. alkalommal megrendezett Sydney–Hobart vitorlásversenyen, miután minden idők egyik legszorosabb befutójában az Investec Loyal legyőzte a címvédő Wild Oats XI egységét.

A tavaly második Investec Loyal 2:10 perccel előzte meg a legutóbbi hat kiírásból ötöt megnyerő, favoritnak tartott Wild Oats-ot az Új-Dél-Wales és Tasmánia közötti, 628 tengeri mérföldes (1168 km) viadalon. Ennél szorosabb befutóra egyszer volt példa a verseny történetében: 28 évvel ezelőtt mindössze hét másodperc döntött az első és a második helyezett között.

Az óvás benyújtói azt kifogásolták, hogy az Investec Loyal legénységének egyik tagja állítólag azt kérte a médiahelikoptertől, hogy „kémkedjen” a Wild Oats után. A verseny zsűrije végül nem adott helyt a panasznak. Az Investec Loyal 2 nap, 6 óra 14 perc 18 másodperc alatt teljesítette a távot, így – a várakozásoknak megfelelően – jócskán elmaradt a Wild Oats által 2005-ben felállított versenyrekordtól (1 nap 18 óra 40 perc és 10 másodperc).

Forrás: MTI