Ez komoly magyar siker

BL

2012. április 13., péntek 20:03, frissítve: péntek 20:26

Komoly sportdiplomáciai sikernek tartja Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, hogy három hónappal a londoni játékok előtt Magyarországon kerül sor az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) szervezetének 33. szakmai konferenciájára.

A MOB első számú vezetője pénteken tájékoztatta az április 26–28. között esedékes tanácskozás előkészületeiről az elnökség tagjait. Borkai Zsolt a MOB közleménye szerint a szervezeti átalakításokról is beszámolt. Megjegyezte, hogy a Nemzeti Sport Intézet dolgozóinak átvétele zökkenőmentősen történik. „A kiválóan működő utánpótlás-programok nem sérülnek” – tette hozzá ehhez Szabó Bence sportigazgató.

A MOB elnöksége – amint a tájékoztatóban olvasható – egyhangúlag elfogadta az utánpótlás-nevelési programok, a Héraklész, a Sport XXI. és a Sportiskolai Programok 2012-es támogatási tervét, valamint a szabadidősportra kidolgozott, Monspart Sarolta alelnök által előterjesztett, továbbá a nem olimpiai sportágakra kidolgozott, Leyrer Richárd alelnök által előterjesztett támogatási javaslatot.

Forrás: MTI