Ezüstérmes a magyar pólóválogatott

tt

2012. július 1., vasárnap 21:30, frissítve: péntek 11:29

Másodikként végzett a magyar férfi-vízilabda-válogatott az olaszországi Cosenzában rendezett nyolccsapatos tornán, miután a vasárnap esti döntőben kikapott két góllal Montenegró legjobbjaitól.

Az Európa-bajnok szerbek és a világbajnok olaszok után a fináléban az Eb-ezüstérmes montenegróiakat már nem sikerült megadásra késztetnie Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttesének. A döntő eleve nem úgy indult, hogy meglesz az újabb skalp is, mivel a délszlávok villámrajtot vettek: három emberelőnyből három gólt szerezve alaposan elhúztak az első negyedben (0:3). Madaras Norbert balkezes löketével szépített a magyar csapat, majd ugyancsak fórból Szivós Márton zárkóztatta közelebb a válogatottat (2:3).

Eredmény:

Montenegró-Magyarország 10:8 (3:2, 2:2, 4:3, 1:1)
Magyar góldobók: Madaras, Hosnyánszky 2-2, Szivós, Hárai, Varga T., Biros 1-1

A második nyolc percben – amint arról a magyar nemzeti csapat honlapja beszámolt – Madaras akciógóljával lett egyenlő az állás, ám újból el tudtak lépni a montenegróiak, méghozzá 5:3-ra, de még a nagyszünet előtt centerből Hárai Balázs húzta be a labdát a kapuba emberelőnyben (4:5).

A harmadik negyed elején ismét sikerült egyenlíteni, ekkor Varga Tamás életerős lövése talált célba (5:5). A fura forgatókönyvet követő meccsen azonban megint két montenegrói találat következett (5:7), hogy aztán a hátrányt Hosnyánszky Norbert bombája minimalizálja (6:7). „Persze” újfent délszláv-dupla jött, amire ismét Hosnyánszkynak volt válasza (7:9).

A befejező negyedben remek ejtéssel a csapatkapitány, Biros Péter is feliratkozott a gólszerzők közé (8:9), döntetlen helyett azonban végül 10:8 lett oda, nyert, s ezzel pedig tornagyőztes Montenegró. A harmadik helyen a szerbeket a bronzmeccsen 10:7-re verő olaszok végeztek. A végeredmény: 1. Montenegró, 2. Magyarország, 3. Olaszország, 4. Szerbia, 5. Ausztrália, 6. Kanada, 7. Görögország, 8. Kazahsztán.

A nyolc válogatott közül egyedül Kanada válogatottja nem lesz ott a londoni olimpián.

Forrás: MTI