Tour de France

Franck Schleck bízik a B próbában

KG, 2012. július 18., szerda 12:41, frissítve: hétfő 20:50
A francia országúti kerékpáros körversenytől kedden visszalépett luxemburgi Frank Schleck kéri a B próba elvégzését, miután vizeletében vízhajtót találtak a szombati szakasz után levett doppingmintában.

A 32 éves bringás kijelentette: nem fogyasztott tiltott szert, ha a második ellenőrzés megerősíti az elsőt, akkor valamilyen mérgezéssel kerülhetett szervezetébe a xipamid nevű hatóanyag. Schleck tavaly harmadik volt a Touron, idén pedig a 12. helyen állt összetettben. Testvére, Andy – akit a spanyol Alberto Contador doppingvétsége miatt utólag a 2010-es Tour győztesének hirdettek ki – sérülés miatt kihagyta az idei viadalt.

A xipamid olyan vízhajtó, amelynek kimutatása nem jár automatikus eltiltással – és a büntetési tétele is enyhébb, mint más, „erősebb” doppingszereknél –, ám Schleck csapata, a RadioShack jobbnak látta visszaléptetni a kerekest.

A vasárnapig tartó Tour keddi szünnapja után szerdán a Pau és Bagneres-de-Luchon közötti 197 km-es, pireneusi szakasz vár a mezőnyre.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása