Gary Anderson maradt a dartsosok királya

MTI

2016. január 3., vasárnap 22:43, frissítve: hétfő 09:51

A címvédő Gary Anderson nyerte vasárnap a darts-világbajnokságot. A második helyen kiemelt skót játékos a londoni Alexandra Palace-ben rendezett döntőben nagy csatában, 7-5-re múlta felül a szintén kétszeres világbajnok, ötödikként rangsorolt angol Adrian Lewist.

A 45 esztendős Anderson mostani sikerével harmadik döntőjéből második címét nyerte, az egyetlen fináléját 2011-ben éppen Lewis ellen vesztette el. (A fenti videóban megnézheti a világbajnoki döntő utolsó legjét.)

Gary Anderson a mostani ellenfele, valamint a sportág élő legendája, Phil Taylor után a harmadik dartsozó lett, aki megvédte címét a vb-k történetében.

Kilencnyilas kiszálló

Szombat éjszaka a friss világbajnok Gary Anderson kilencnyilas kiszállót dobott a holland Jelle Klaasen ellen a londoni torna elődöntőjének első játszmájában.

Kocsmasport?
Bármilyen furcsa, de már évek óta hozzászokhattunk ahhoz, hogy egy bizonyos, korábban a kocsmákban űzött versengés december közepétől január elejéig nézők tízmillióit hozza lázba. A darts mára elképesztő népszerűségnek örvend.