"Hamilton mesterhármasa a pusztában"

KG

2012. július 30., hétfő 18:57

Az európai sajtó a futamgyőztes brit Lewis Hamiltont és a világbajnoki pontversenyben az előnyét tovább növelő spanyol Fernando Alonsót méltatta hétfőn a Formula–1-es világbajnoki sorozat 11. versenye, a Magyar Nagydíj után.
A négy nap során több mint 220 ezer Formula–1-rajongó látogatott ki a 27. Magyar Nagydíjra, az autós gyorsasági-világbajnokság 11. futamára, vagyis mintegy tíz százalékkal nőtt az érdeklődés tavalyhoz képest.

„Alonso uralja a nyájat. A spanyolnak gondjai vannak a Ferrarijával, de ötödik helyével tovább növelte előnyét Mark Webber előtt” – méltatta a spanyol klasszist az El Mundo. A szintén spanyol Marca az üldözőkre, valamint a jelentősnek mondható előnyre hívta fel a figyelmet: „Négyen egy ellen: Webber, Vettel, Hamilton és Räikkönen üldözi Fernando Alonsót. A spanyol azonban 40 pont előnnyel rendelkezik a nyári szünet előtt.”

Az olasz La Gazzetta dello Sport Hamilton „visszatéréséről” írt: „Alonso veszít, mégis növeli az előnyét. Figyelem! Hamilton újra itt van.” A Corriere della Sera szintén hasonlóan látja a hétvégi eredményt: „Hamilton nyer, de Alonsónak van oka nevetni” – írja az olasz lap. A La Repubblica szerint „Hamiltont nem lehetett megállítani, de igazán a Ferrari örül a végeredménynek”.

A brit The Independent az olimpia lázában írt a Magyar Nagydíjról: „Ha az autóverseny olimpiai sportág lenne, akkor Lewis Hamilton vasárnap aranyérmet nyert volna Nagy-Britanniának”.

Ahhoz képest, hogy az időmérő edzésen még arról beszéltek a szakértők a közvetítés alatt, hogy a pilóták mennyire szeretik Mogyoródot, illetve hogy „Monte-Carlo külvárosának” tartják, az osztrák Kronen Zeitung másképpen látja, s ekképpen nyugtázta a hétvégi futamot: „Hamilton mesterhármasa a pusztában”.

A vasárnapi futamot Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte, a 2008-ban világbajnok szigetországi autóversenyző mögött a Lotus két versenyzője, a finn Kimi Räikkönen és a francia Romain Grosjean végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Forrás: MNO, MTI