Hatalmas előny a Veszprémnél

BL

2012. május 6., vasárnap 13:53, frissítve: vasárnap 14:02

A címvédő MKB Veszprém magabiztos játékkal 33:22-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi-kézilabdaliga döntőjének első felvonásán, és ha egy hét múlva a rivális otthonában is győz, akkor ismét aranyérmes lesz.

A hazaiaknál Ilyés és Iváncsik Tamás, a vendégeknél Törő hiányzott sérülés miatt, így három válogatott játékos nélkül rendezik a finálét. A Szeged utoljára 2007-ben tudott aranyérmes lenni, azóta a Veszprém ül a trónon.
Eleinte felváltva estek a gólok, a Tisza-partiak rövid időre vezettek is (2-3), ám később egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Sorozatban három gólt lőttek, és ugyan egyszer még felzárkózott a vendéggárda, 6-5 után 12-8, majd a 27. percre 17-10 lett az állás. A Szeged sok labdát szórt el – illetve Alilovic védett szenzációsan –, és ezt könyörtelenül megbosszulta a címvédő.

A második félidőt is jobban kezdte a Veszprém (21-13), és hiába védekezett a korábbinál hatékonyabban a rivális, esélye sem volt a jelentős hátrányának faragására. Így aztán állandósul a nyolcgólos különbség, és az utolsó negyedóra is innen indult (25-17).

Skaliczki László, a vendégek vezetőedzője időt kért, mert tragikusnak látta a játékot, ám a hullámvölgyből nem volt kiút. A hazaiak még emberhátrányban is betaláltak, a helyi szurkolók pedig kétszámjegyű sikert kértek kedvenceiktől. Az 54. percben, 30-20-nál jött is a „kiszámolósdi”, és több szegedi szimpatizáns ekkor elindult kifelé a csarnokból. A vége tizenegy gólos veszprémi győzelem lett.

Amennyiben a Veszprém egy hét múlva Szegeden is nyer, akkor története során huszadik alkalommal lesz magyar bajnok.

Döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-Pick Szeged 33-22 (18-12)
Gól: Vujin 7, Császár 7, Terzic 6, Iváncsik G. 6, Sulic 5, Gulyás 2, illetve Vadkerti 7, Prodanovic 5, Buday 5, Ancsin 1, Sulc 1, Pribanic 1, Beocanin 1, Nagy 1.

Forrás: MTI