Hatszázmillió forintos sportcsarnok épül Martonvásáron

MTI

2016. január 23., szombat 14:51

Hatszázmillió forintból épül sportcsarnok a Fejér megyei Martonvásáron, a létesítmény alapkövét szombaton tették le Simicskó István honvédelmi miniszter részvételével.

A tárcavezető történelmi pillanatnak nevezte az alapkőletételt. Kiemelte, hogy az elmúlt években minden harmadik magyar településen elindult vagy már befejeződött egy-egy sportberuházás, és ezt helyes útként jellemezte. Úgy vélekedett, hogy a létesítmény megépülésével új lehetőséget kap a kézilabda és minden egyéb sportág a térségben. Megjegyezte, hogy egy sportcsarnok sokkal többről szól, mint kézilabdakapuról vagy kosárlabdapalánkról, hiszen „egy sportpálya nem más, mint egy küzdőtér. […] Az élet kicsinyített mása, vagyis a gyerekeket az életre nevelik a sportpályákon, tehát helyes az út, amikor a kormány a sportot támogatja” – fogalmazott Simicskó István.

Taóból folyósítják a pénzt

A sajtóanyag szerint az új sportcsarnok a Beethoven Általános Iskola mellett, ahhoz közvetlenül csatlakozva épül meg. A beruházás részeként az iskola kazánját több kisebbre és korszerűbbre cserélik, amellett melegítőkonyhát, iskolai ebédlőt is kialakítanak a főépületen belül.

A szükséges forrás teljes egészében rendelkezésre áll, és a Magyar Kézilabda Szövetség által jóváhagyott taópályázat keretében harmincszázalékos önkormányzati önrész igénybevételével valósulhat meg.

A tervek szerint a sportcsarnok október végéig megépül, és Tóth Iván testnevelő tanár, a kézilabda martonvásári meghonosítója nevét fogja viselni.

A csarnok egyoldali lelátóval rendelkezik majd, amely 250 fős közönség befogadására lesz alkalmas. A sportklubok igényei mellett biztosítani fogja közel 500 gyermeknek a mindennapos testneveléshez szükséges helyszínt.