Jó barátja sem tudta megállítani Federert

Gabay Balázs

Gabay Balázs

2017. március 20., hétfő 08:08, frissítve: hétfő 11:33

Roger Federer ott folytatja, ahol januárban az Australian Openen abbahagyta. Remekelt az év első Grand Slam-tornáján, ahol hosszú sérülésből visszatérve a nagy riválist, Rafael Nadalt verte a döntőben. Oda Stanislaw Wawrinkán, jó barátján keresztül vezetett az útja, akivel hétfő hajnalban az ötödik Grand Slamnek nevezett Indian Wells-i Masters-verseny fináléjában is találkozott. Az oda vezető út egyébként nem volt egyszerű: a legjobb 16 között épp Nadallal futott össze, majd következett a Novak Djokovicot kiejtő Kyrgios. Ő sem jelentett akadályt végül.

A majdnem 8 millió dollár összdíjazású tornán hatodszor jutott el a legvégéig a svájci, összességében pedig 43. Masters-döntőjére készülhetett. Két szoros szettben (6:4, 7:5) tudott győzni alig másfél óra alatt, amivel rekordot döntött. Eddig André Agassi volt a legidősebb férfi teniszező, aki Masters-győztes lett, Federer most átvette ezt a kellemes terhet: 35 évesen és hét hónaposan immár ő vezet.

„Ez az egyik kedvenc tornám, sajnáltam, hogy tavaly ki kellett hagynom. Viszont ez a hét meseszerűen alakult, fantasztikus érzés, hogy újra győzni tudtam itt. Még mindig a felépülés szakaszában vagyok, remélem, a testem engedi fogja, hogy játsszak tovább” – utalt arra, hogy 2016-ban közel hat hónapot kellett kihagynia.

Federer a világranglista 17. helyéről indult az év elején, most a hatodik. Wawrinkának egyébként most már lassan ki sem kéne állnia ellene kemény pályán, az egymás elleni meccseik állása ezen a borításon: 14-0...