Kanadai diadal a Girón

LM, 2012. május 27., 18:38, frissítve: hétfő 13:31
A kanadai Ryder Hesjedal nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt, mivel a vasárnapi 21. szakaszon ledolgozta 31 másodperces hátrányát a spanyol Joaquim Rodriguezzel szemben a milánói 31,5 km-es egyéni időfutam során.

A 31 éves versenyző az olaszországi háromhetes viadal történetében az első kanadai győztes. Hesjedal vasárnap hatodik lett, de 47 másodperccel így is megverte legnagyobb riválisát, azaz összetettben 16 mp-cel megelőzte az ezúttal 26. Rodriguezt. Ez 1976 óta a legszorosabb végeredmény a Girók történetében, a legkisebb különbségű befutók örökranglistáján pedig a negyedik helyet foglalja el.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása