Tenisz

Kikapott a negyeddöntőben Babos Tímea

MTI, 2016. február 12., péntek 14:03, frissítve: péntek 14:09
Babos Tímea három szoros szettben kikapott a pénteki negyeddöntőben a 753 ezer dollár (208 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 51. magyar játékos a második helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől (16.) szenvedett vereséget 2 óra 33 perces csatában.

A 22 éves magyar teniszező az első szettben már 5:2-re vezetett, a tavalyi US Open döntősének innen sikerült előbb egyenlítenie, majd – 63 perc elteltével – a rövidítést megnyerve előnybe kerülnie.

A második felvonás elején Babos ismét elvette a 33 esztendős Vinci adogatójátékát, de most sikerült is megtartania előnyét, és 5:4 után kiszerválta a játszmát, amely 40 percig tartott.

A döntő szett első játékában a magyar játékos egyből brékelt, majd 2:0-nál újabb bréklabdája volt, de 3:0 helyett végül 2:1 lett az állás. Előnyét egészen 5:3-ig megtartotta Babos, de Vinci ekkor feltámadt és sorozatban három játékot nyerve fordított. Ahogy az első játszmában, végül most is rövidítés következett, amelyben a soproni teniszező már 4:2-re is vezetett, ezután azonban már nem sikerült pontot nyernie, így a rutinos Vinci került az elődöntőbe.

„A döntő szettben a meccsért szerváltam”

„Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán” – nyilatkozott a meccs után honlapja, a babostimea.hu szerint a magyar teniszező. „Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig” – fűzte hozzá.

Babos kiemelte: pozitívumnak tartja, hogy az első játszma után vissza tudott jönni a meccsbe.

„Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam” – vélekedett a teniszező, aki honlapja szerint legközelebb jövő héten Dubajban lép pályára, ahol egyesben lemondta a selejtezőt, ám párosban ott lesz a mezőnyben a német Julia Görges oldalán.

Babos a negyeddöntős szereplésért 100 világranglista-pontot és közel 20 ezer dollárt kap.

Eredmény (a WTA honlapja alapján):
negyeddöntő:
Vinci (olasz, 2.)–Babos 7:6 (7–3), 4:6, 7:6 (7–4)

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása