Tomasz Sakiewicz, a hetilap főszerkesztője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a Varsóból Budapestre induló 700 helyjegyes különvonatra majdnem minden jegy elkelt. Hangsúlyozta, hogy több tucat busz is indul lengyel városokból, ezért óvatos becslések szerint is 2000 lengyel érkezésével számolhatnak Budapesten, de a szervezők 5000 fő jelentkezésére is felkészültek.

Mint ahogy arról az MNO beszámolt, több ezer lengyel vendéget várnak a március 15-i ünnepi felvonulásra a Békemenet szervezői. Ismert, a Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók által tartott március 6-i sajtótájékoztatón jelentették be, hogy másodszor is összegyűlik a Békemenet. Először idén január 21-én Békemenet Magyarországért elnevezéssel szerveztek békés tömegfelvonulást.


Az utazás szervezői külön honlapot (http://www.wielkiwyjazdnawegry.pl) indítottak a résztvevők számára, amelyen egyebek közt a budapesti rendezvények részletes programját is bemutatják. Varsóban úgy tudják, hogy a Nemzeti Múzeumnál a lengyelek nevében a lap főszerkesztője szólal majd fel, és lengyel művészek is fellépnek. Sakiewicz az MTI-nek megerősítette, hogy a lengyel delegációt a magyar parlamentben is fogadják a hivatalos ünnepségek előtt. Az utazás fő szervezője szerint a lengyelek a magyar Civil Együttműködési Tanácskozással (CET) nyilatkozatot írnak alá a civil szervezetek együttműködéséről.

A Gazeta Polska magyar nyelvű számot is tervez kiadni a március 15-i nemzeti ünnepre.

Írtunk arról is, hogy arra buzdítja vidéki híveit a Milla, hogy „a Fidesz pénzén”, békemenetes ingyenbuszokkal jöjjenek tüntetni a saját rendezvényükre a rendszer ellen. A szervezet aktuális szóvivője elmondta, hogy nem tartanak atrocitásoktól, Bayer Zsolt viszont azt tudatta velünk, hogy a Békemenet Egyesület semmilyen buszt nem indít.