Miklós Edit: lesiklás két tételben

Lipiczky Ágnes

2016. január 8., péntek 04:30

Szokatlanul meleg az időjárás, így a Nemzetközi Síszövetség (FIS) törölte a jövő hétvégén esedékes ofterschwangi női műlesikló és óriás-műlesikló Világkupa-versenyt. Miklós Edit már a most hétvégi zauchensee-i viadalra hangol, ahol a hóviszonyok miatt kétfutamos lesiklást és egy szuper-óriásműlesiklást rendeznek.

A hóhiánnyal küzdő Sankt Anton helyett ezen a hétvégén Zauchensee-ben folytatják világkupa-szereplésüket a női alpesi sízők, Miklós Edit szombaton a szokásoktól eltérően kétfutamos lesikláson, majd vasárnap szuper-G-ben szerepel.

A magyar versenyző az elmúlt két hetet edzésekkel töltötte, de a hóhiány miatt a jó edzéslehetőségért is meg kellett küzdenie, Ausztriában és Olaszországban tudott lécet csatolni. A most következő zauchensee-i helyszín Miklós Edit egyik kedvence, hiszen 2007-ben a hatodik helyen zárt itt az ifjúsági világbajnokságon.

– A hóhiány miatt a lesiklóverseny most két sprintfutamból áll majd, még sosem versenyeztem ebben a lebonyolításban, de kíváncsi vagyok, hogy milyen. Végül is lesz egy második esélyünk javítani, ha az első futamban nem sikerül hibátlanul menni – mondta a viadal előtt olimpiai hetedik helyezett sízőnk, aki a csütörtök délelőtti hivatalos lesiklóedzésen – többek között megelőzve az osztrák Elisabeth Görglt is – a huszadik legjobb időt érte el.