Lóránt még sosem volt ilyen eredményes

BL

2012. április 23., hétfő 13:50

A Manresát erősítő Hanga Ádám 8 pontot szerzett az Alicante otthonában a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A válogatott magyar légiós – akit a tavalyi NBA-amatőrbörzén kiválasztott a San Antonio Spurs – a liga honlapja szerint 20 perc alatt két lepattanót is szedett a mérkőzésen, amelyet a Manresa 76-70-re elvesztett. „Kétszer is nálam járt le a támadóidő, így rossz helyzetből kellett dobnom – nyilatkozta Hanga. – Sajnos mindkétszer pontatlan voltam. Kaptam két gyors faultot is. A második félidőben próbáltam továbbra is agresszívan játszani és ott volt több lehetőségem támadást kezdeményezni. Két perccel a vége előtt feljöttünk két pontra, de nem sikerült fordítanunk. Sajnálom, mert volt esélyünk idegenben elkapni az Alicantét. Peti barátomnak gratulálok az idénycsúcshoz!”

A Lagun Aróban légióskodó, novemberi sérülése után februárban visszatért és ugyancsak válogatott Lóránt Péter ugyanis 12 perc alatt – szezonbeli legjobbjaként – 13 pontot szerzett a Badalona ellen 90-85-re megnyert találkozón. A Manresa jelenleg a 10., a Lagun Aro pedig az 5. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.

Forrás: MTI