Magyar Nagydíj: Kedvezményes belépők a hazai nézőknek

KG

2012. július 10., kedd 19:12, frissítve: kedd 23:12

Több intézmény és vállalat sikeres együttműködésének köszönhetően a szervezők rendkívül kedvezményes utazási és belépési lehetőséget biztosítanak a hazai nézők számára a 27. Forma–1-es Magyar Nagydíjra.

A keddi budapesti felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Ostermann Forma 1 Kft., a MÁV-Start, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) összefogásának eredményeképpen a 9990 forintért megvásárolható belépőjeggyel július 29-én az ország legtávolabbi pontjáról is ingyen elérhető tömegközlekedéssel a Magyar GP. A belépővel ingyenesen lehet majd közlekedni a MÁV, a Volán és a BKK járatain és az Árpád híd–Mogyoród különjáraton.

Tavaly Jenson Button végzett a dobogó legfelsőbb fokán Sebastian Vettel és Fernando Alonso előtt
Tavaly Jenson Button végzett a dobogó legfelsőbb fokán Sebastian Vettel és Fernando Alonso előtt
Fotó: Europress/AFP
Több mint 600 ezer dollárral emelkedett a 2012-es Forma–1-es Magyar Nagydíj megrendezésének jogdíja.


Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnöke elmondta, hogy az eddigi tapasztalatai szerint a magyarországi verseny nyereséges. „Összességében sokkal többet hoz a konyhára, mint amennyit elvisz” – jegyezte meg, majd kitért arra is, hogy korábban nagyon magas árakkal dolgoztak a vendéglátósok a Hungaroringen, de mostanra változott a helyzet. „Szabályoztuk az árakat, egy sör hatszáz forintba kerül majd” – tette hozzá.

Bruce Willis is ott lesz

A Hungaroring Zrt. elnöke elmondta, hogy a legkorszerűbb LED-falakat szerelik fel: „pontosan olyanokat, mint az új Wembley Stadionban” – jelezte, majd hozzátette, hogy a nemzeti színekre festett székekkel felszerelt Gold 5 tribünt a Magyar GP-n avatják fel. A viadalra több sztár is ellátogat: ott lesz a Magyarországon filmet forgató Bruce Willis és az aznap a fővárosban koncertező Bryan Adams is.

A Hungaroring madártávlatból
A Hungaroring madártávlatból
Fotó: Hungaroring


Gerstl Péter, az Ostermann Forma 1 Kft. vezérigazgatója elmondta, hogy a jegyeladások az elmúlt évihez hasonlóan állnak, azzal a különbséggel, hogy a magyarországi adatok „gyengék”, míg a külföldieknél 40-45 százalékos emelkedés tapasztalható. „Éppen ezért a hazai érdeklődőket szerettünk volna aktivizálni, egyben segítséget nyújtani a kedvezményes lehetőséggel” – mondta.

„Összesen tízezer ilyen jegy van, és folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket, mennyi áll még rendelkezésre.” Elmondta: az új, Gold 5-ös tribünre szóló belépők egyúttal a Brian Adams-koncertre is érvényesek lesznek.

Sikeresek a közvetítések

Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese azt hangsúlyozta, hogy az F1-es futamok közvetítéseinek nézettségi adatai eddig minden várakozást felülmúltak: „rendszeresen nyolc-kilencszázezer néző tekinti meg a versenyeket az m1-en és több százezren hallgatják a rádióban a közvetítéseket” – fogalmazott.

A vezérigazgató-helyettes megjegyezte, hogy összesen hetven szakemberük dolgozik majd a versenyen, húszan az ide érkező – saját műsort készítő – tíz tévétársaság munkáját segítik, a további ötven pedig az m1 adásában működik közre.

A legutóbbi futamot, a Brit Nagydíjat a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber nyerte Fernando Alonso és Sebastian Vettel előtt. A vb-pontversenyben továbbra is a spanyol Alonso áll az élen.

Forrás: MTI