Martina Hingis még mindig fenomenális

B.M.L.

2016. január 29., péntek 18:35

Martina Hingis immár a sokadik virágzását éli. A 34 éves svájci teniszező ugyanis harmadik visszatérését követően sorra nyeri a nagy tornákat, igaz, mivel egyesben nem szerepel, így a női és a vegyes páros legendájává nőtte ki magát.

Martina Hingis lábai előtt ezúttal Melbourne hever. A korábbi világelső 2013-ban úgy döntött, ismét visszatér a pályára, ám az egyes helyett a párost helyezte előtérbe. Sokáig kereste a megfelelő partnert a maga számára – a 2014-es US Openen például már finalista volt az olasz Flavia Pennetta oldalán –, míg aztán rátalált India legjobbjaira.

2015 márciusában állt össze Sania Mirzával, és a kezdeti zökkenők után immár félelmetes párost alkotnak. Tavaly megnyerték Wimbledont és a US Opent, majd a világbajnokságot, míg idén a papírformának megfelelően szintén legyőzhetetlennek bizonyultak Melbourne-ben.

Ezúttal a cseh Andrea Hlavacková, Lucie Hradecka kettős próbálta meg Hingiséket megállítani, ám erejükből csak arra futotta, hogy megszorítsák a világ jelenlegi legjobb párosát (7:6, 6:3). Ezzel a Hingis, Mirza páros sorozatban 36. mérkőzését nyerte meg, s egymást követő nyolcadik tornáján nem talált legyőzőre.

– Fantasztikus érzés, hogy ez a csodálatos mese folytatódik, amit Saniával együtt írunk. A wimbledoni sikerünk óta mindössze két meccset veszítettünk el, ami szinte hihetetlen. Megpróbáljuk mindig a legjobbunkat nyújtani, és úgy érzem, ezúttal az első szett rövidítésében közel is jártunk ehhez. Természetesen még mindig tudunk javulni, de abban biztos vagyok, hogy Sania üti a világ egyik, ha nem a legjobb tenyeresét – jelentette ki Hingis, aki ezzel a sikerével a 21. GS-trófeáját – ebből öt egyéni, 12 női páros és 4 vegyes páros – szerezte meg.

Vegyes párosban ezúttal nem sikerült nyernie a szintén indiai Leander Paes oldalán, ám ez a kettős is félelmetes a maga nemében.

Tavaly megnyerték az Australian Opent, majd Wimbledonban sem találtak legyőzőre – itt Babos Tímeát és az osztrák Alexander Peyát verték –, majd a koronát a US Openen rakták fel a teljesítményükre, ahol a hazai közönségtől támogatott Sam Querrey, Bettania Mattek-Sands duónál bizonyultak jobbnak a döntőben.

Ezek után csoda, ha Indiában is istennőként tisztelik a 34 esztendős Hingist?