Mérkőzés közben halt meg a Külker kapusa

MNO

2017. március 20., hétfő 17:45, frissítve: hétfő 17:57

Elhunyt a Külker SC kézilabdakapusa, Dian László György a vasárnapi Híd-Unió Varánuszok–Külker SC Bp. 1/A bajnoki mérkőzésen.

A meccs 59. percében Dian László György egy időkérés alkalmával nem tudott felállni a kispadról, előrebukott és meghalt. A helyszínen lévő játékosok és résztvevők folyamatosan próbálták újraéleszteni a teremben rendelkezésre álló defibrillátor készülékkel a mentők kiérkezéséig, majd a kiérkező mentők is folytatták az újraélesztési kísérletet, de sajnos a sportoló életét nem sikerült megmenteni – írja honlapján a Budapesti Kézilabda Szövetség.

Lukács Géza csapatvezető elmondása szerint Dian László György a mérkőzés első félidejében védett, nem jelzett panaszt senki felé csapatból, mindenkit megdöbbentett a mérkőzés végén történt tragikus eset.

A Budapesti Kézilabda Szövetség osztozik a család és a csapat gyászában, egyben felhívja tagszervezeteit, hogy a soron következő bajnoki mérkőzésükön egy perces néma főhajtással emlékezzenek meg sporttársunkról.

Dian László György 1978. augusztus 2-án Szarvason született, 2015 januárja óta játszott heti rendszerességgel a Külker SC csapatában, kapusként.

A Híd-Unió Varánuszok csapata egy, a Facebook-oldalán közzétett videóval búcsúzik a sportolótól. „A Híd-Unió Sportegyesület mély fájdalommal fejezi ki együttérzését kézilabdacsapata 2017. március 19-én, a Külker SC elleni bajnoki mérkőzés 59. percében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dian László György halála miatt. Megrendülten osztozunk ellenfelünk gyászában, őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt hozzátartozói, barátai számára. Csapatunk a következő edzésén és mérkőzésén fekete gyászszalagot viselve, illetve egyperces gyászszünettel adózik sporttársunk emléke előtt” – írták.