Mick Schumacher egyre közelebb a Ferrarihoz

B.M.L.

2016. február 19., péntek 22:55

A hétszeres F1-es világbajnok fia, Mick Schumacher a Ferrari fiókcsapatának tartott olasz Prema-istállóhoz szerződött, és az F4-ben folytatja karrierjét. Mindössze egyetlen kérdés maradt tisztázatlanul: Olaszországban vagy Németországban versenyezzen idén.

Pont került Mick Schumacher jövőjének végére. A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia ugyanis csapatot váltott, és a holland Van Amersfoort Racing istállótól – amelynek színeiben a német F4-ben egy futamgyőzelmet szerezve a 10. helyén zárt – a Ferrarihoz közeli olasz Prema Powerteamhez szerződött. Egyúttal az is biztossá vált, hogy 2016-ban is az F4-ben fog rajthoz állni, csak az a kérdés, hogy ismét Németországban, vagy inkább az olasz bajnokságba teszi át a székhelyét. Új csapata annyira bízik benne, hogy őt tartják a gárda élversenyzőjének.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Mick Schumacert a csapatunkban tudhatjuk. Tavaly már megmutatta, milyen tehetséges, és bízunk benne, hogy idén a kemény munka eredményeként képes lesz a legjobbak közé bekerülni” – olvasható a Prema által kiadott sajtóközleményben a csapatvezető, Angelo Rosin nyilatkozata.

Az ifjú Schumacher tavaly év végén már tesztelt a csapattal Monzában, ahol teljesítményével igazolta a róla szóló jó híreket.

„A Prema tökéletes lehetőség számomra a fejlődéshez, és biztos vagyok abban, hogy náluk ki tudom hozni magamból a maximumot. A karrierem szempontjából a lehető legjobb helyre kerültem” – jelentette ki a motorsportal.com portálnak Mick Schumacher.

Egy biztos, édesapja után Mick is egy lépéssel közelebb került a Ferrarihoz...