Mocsai: A hat gól határeset + Videó

TK, MD

2012. június 11., hétfő 09:43, frissítve: kedd 17:29

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a továbbjutás szempontjából határeset, hogy együttese vasárnap hat góllal győzte le Norvégiát a világbajnoki selejtező első, veszprémi mérkőzésén. A magyar, a horvát és a szlovák válogatott mellé a lett csapat került a 2014-es dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőcsoportjába, miután sikerrel vette a hétvégén zárult előselejtezőt.

„Az a csapat, amely azt hiszi, hogy hatgólos előnye elég a továbbjutásra, téved, és nagyon pórul járhat. Ha viszont úgy állunk hozzá az oslói visszavágóhoz, hogy 0–0-ról indulunk, akkor kemény küzdelem árán megtarthatunk valamennyit előnyünkből” – mondta Mocsai Lajos.

A találkozó Nagy László visszatérése miatt is különös figyelmet kapott. A három év kihagyás után újra a magyar válogatottban helyet kapó világklasszis barcelonai átlövő a találkozón remekül játszott. Hatszor volt eredményes, több gólpasszt adott, labdát szerzett, blokkolt, zárt a védőfalban, közben lelkesen buzdította társait.

A közönség is éljenezte: már a bemutatáskor és a bevonuláskor is nagy tapsot kapott. Nyoma sem volt azoknak a bíráló, sértegető hangoknak, amelyeket akkor kapott, amikor a Barcelonával lépett fel az arénában az MKB Veszprém elleni BL-összecsapáson. Igaz, akkor még úgy tűnt, előbb-utóbb spanyol válogatott lesz. Nagy a lefújás után csak annyit jegyzett meg, hogy jól érezte magát a pályán, jó volt a társakkal együtt lenni ismét, és szeretne a visszavágóra összpontosítani, amelyeket hétvégén rendeznek meg.

A letteket kaptuk

A házigazda, egyben címvédő Dánia mellett a csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb csoportharmadik vehet részt a 2014-es Eb-n. A csoportharmadikok esetén a csoport első és második helyezettje elleni eredményt veszik figyelembe.

A csoportbeosztások (az európai szövetség honlapja alapján):

1. csoport: Spanyolország, Macedónia, Portugália, Svájc
2. csoport: Németország, Csehország, Montenegró, Izrael
3. csoport: Franciaország, Norvégia, Litvánia, Törökország
4. csoport: Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Lettország
5. csoport: Lengyelország, Svédország, Hollandia, Ukrajna
6. csoport: Izland, Szlovénia, Fehéroroszország, Románia
7. csoport: Szerbia, Ausztria, Oroszország, Bosznia-Hercegovina

A magyar csoport programja:

1. forduló (2012. október 31.-november 1.): Magyarország–Lettország, Horvátország–Szlovákia
2. forduló (2012. november 3-4.): Szlovákia–Magyarország, Lettország–Horvátország
3. forduló (2013. április 3-4.): Magyarország–Horvátország, Lettország–Szlovákia
4. forduló (2013. április 6-7.): Horvátország–Magyarország, Szlovákia–Lettország
5. forduló (2013. június 12-13.): Lettország–Magyarország, Szlovákia–Horvátország
6. forduló (2013. június 15-16.): Magyarország–Szlovákia, Horvátország–Lettország

Forrás: MTI