Nagy László spanyolként küzdhet az olimpián

PR, 2012. április 28., szombat 14:42
Nagy László megkapta a spanyol állampolgárságot, így pályára léphet a spanyol férfi kézilabda-válogatottban a londoni olimpián – írta az As című sportlap.

Az As internetes oldalán megjelent cikk szerint Nagy László Zoltán, a Barcelona átlövője – és az orosz evezős, Anna Juscsenko – pénteken kapta meg az állampolgárságot, így mindketten erősíthetik a spanyol csapatot a nyári ötkarikás játékokon. Az írás szerint Nagy, aki posztján a világ egyik legjobbja, megoldást jelenthet a legutóbbi olimpián bronzérmes spanyol kézilabda-válogatott egyik problémájára.

Nagy László 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára utoljára magyar színekben, majd hivatalosan 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. Az olimpiai részvételének spanyolként így nincs akadálya, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szabályai szerint három évet kell kihagynia egy játékosnak, hogy más ország színeiben szerepelhessen.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása