Nem jött össze Iszinbajevának

WL

2012. július 11., szerda 12:53, frissítve: szerda 14:54

Nem sikerült a világranglista élére ugrania a világcsúcstartó Jelena Iszinbajevának. Az olimpiai bajnok orosz rúdugró 4,75 méterrel nyerte kedd este a franciaországi Sotteville-les-Rouenban rendezett versenyt.

A 30 éves Iszinbajeva a 4,80-as magasságot már nem tudta teljesíteni. Így a világ legjobb eredményével továbbra is a brazil Fabiana Murer (4,77 m) rendelkezik.

A londoni játékok előtt az Athénben és Pekingben is olimpiai bajnok Iszinbajeva még egy versenyen indul, július 20-án a monacói Gyémánt Liga-viadalon.

A 28 világcsúcsot felállított rúdugró már jelezte, hogy a 2013-es moszkvai vb után befejezi pályafutását. A júniusban, Helsinkiben rendezett Eb-n nem indult, mert Londonra koncentrál.

Iszinbajeva az elmúlt években adós maradt a jó eredményekkel, a 2009-es berlini vb-n érvényes kísérlet nélkül kiesett, 2010-ben szünetet tartott, a tavalyin pedig hatodik volt. Idén ugyanakkor kiváló fedett pályás szezont produkált: 5,01 méterrel megdöntötte saját tető alatti világcsúcsát, majd világbajnokságot nyert.

Forrás: MTI