Nincs engedélyük, mégis összecsapnak egymással

TK

2012. május 8., kedd 18:42

Azok után, hogy februárban egy müncheni sajtótájékoztatón összeverekedtek, a két brit nehézsúlyú ökölvívó, David Haye és Derek Chisora július 14-én a londoni Upton Parkban hivatalos mérkőzésen csaphat majd össze egymással.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján, a West Ham United meccseinek helyt adó stadionban a két felet elzárták egymástól, így ezúttal csupán szócsatát vívtak egymással.

„Ő az ideális ellenfél a számomra – kezdte Haye. – Szerencsére erős az álla, máskülönben már az első menetben kiütném, így azonban szép, hosszú, módszeres verést kap majd. Münchenben megpróbáltam kiütni, és most kiváló lehetőséget kaptam arra, hogy elhallgattassam.”

Chisora válasza nem maradt el: „Münchenben szerencséd volt azzal az ütéssel, David, most 1:0 neked, de légy itt júliusban, és szétrúgom a segged! Állandóan dumálsz, de a ringben semmit sem mutatsz” – mondta nyolc biztonsági ember gyűrűjében Chisora, akitől a brit profi szervezet megvonta sportolói engedélyét, miután Münchenben, a Vitalij Klicsko elleni mérkőzése előtt megütötte riválisát, testvérét, Vlagyimirt pedig vízzel leköpte.

Chisorához hasonlóan a tavaly Vlagyimir Klicskótól elszenvedett vereségét követően visszavonult Haye-nek sincs brit bokszolói licence, ám a meccsükhöz nem is lesz rá szükségük, ugyanis Chisora menedzserének, Frank Warrennek a bejelentése szerint a találkozót a luxemburgi szövetség égisze alatt tartják majd meg. „Derek nincs eltiltva a boksztól, a luxemburgi szövetségnek pedig ugyanolyan előírásai vannak, mint a britnek” – mondta Warren.

Forrás: MTI