Nyolcadszor is rátennék kezüket a győri lányok

LM, 2012. április 17., kedd 13:15
Sorozatban nyolcadik sikerére készül a Győr a női kézilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjét a hétvégén rendezik meg a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-döntős együttes otthonában.

„Azért is vállaltuk a rendezést, mert a csapat programjában, a Bajnokok Ligája-döntője és a magyar bajnokság vége előtt fontos volt, hogy hazai környezetben szerepeljünk – nyilatkozta az esemény keddi sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. – Az elődöntőt egy olyan Siófokkal játsszuk, amely sokat fejlődött az elmúlt időszakban, válogatott játékosok is vannak benne. Természetesen szeretnénk elhódítani a trófeát, ezt a Magyar Kupa rangja megkívánja.”

A Siófoknál tisztában vannak azzal, hogy nem ők az elődöntő esélyesei. „Óriási dolog a klub történetében, hogy ott lehetünk a legjobb négy között, de nem laktunk jól – fogalmazott Pitz András technikai vezető. – A Győr ellen nem vagyunk esélyesek, de azért szeretnénk kicsit meghúzni az oroszlán bajszát. Egy meccset mindenképpen szeretnénk nyerni a hétvégén.”

Izgalmak a másik ágon

A másik elődöntőben a Békéscsaba a Váccal találkozik, ez a párosítás várhatóan majd nagyobb izgalmakat hoz, ugyanis a bajnokságban kétszer is csak egyetlen gól döntött a Vác javára.

„Számunkra felértékelődött a Magyar Kupa, mert a bajnokságban az alsóházban szerepelünk, így ha ebben az idényben még valami szép eredményt el akarunk érni, akkor arra most van lehetőségünk – mondta Fülöp Csaba, a Békéscsaba gazdasági vezetője. – Egy jó mérkőzésen szeretnénk bejutni a döntőbe.”

„Természetesen mi is be akarunk kerülni a fináléba, ami biztosan nehéz lesz – tette hozzá ifjabb Németh András, a Vác technikai vezetője. – Szeretnénk harmadszor is legyőzni a Békéscsabát, amivel bebiztosíthatjuk a következő szezonra az európai kupaszereplést.”

A Duna Takarék Női Magyar Kupa programja:
szombat:
Váci NKSE–Békéscsabai NKSE 14.00
Siófok KC–Győri Audi ETO KC 16.00

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása