Nem kell jegyet venni a csecsemőknek

TK

2012. május 8., kedd 16:42, frissítve: kedd 16:52

A londoni olimpia eseményeire jegy nélkül engedik be a csecsemőket – közölték a szervezők az édesanyák panaszaira reagálva.

A jegyértékesítés tavaly márciusi kezdete óta a belépővel rendelkező nők közül többnek gyermeke született. A Mumsnet.com honlapot elárasztották az édesanyák panaszai, mert a legtöbben nem tudták, hogy a csecsemők számára is jegyet kell vásárolniuk. A panaszok között szerepelt, hogy ez sértheti a nemi egyenlőséget, végül a szervezők jelezték, hogy felülvizsgálják a rendelkezést.

„Bárki, aki korábban jegyet vásárolt, és teherbe esett, majd gyermeke született, s a csecsemőt is magával szeretné hozni az olimpiára, megteheti” – mondta a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója, Paul Deighton a jegyértékesítés legújabb szakaszáról tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a rendelkezés a 12 hónap alattiakra vonatkozik, amennyiben egy felnőtt testéhez rögzített babahordozóban helyezik el.

A szervezőbizottság hangsúlyozta, hogy a „Babák a karban” felfogást alkalmazzák minden helyszínen, kivéve a londoni Wembley Stadiont, a newcastle-i St. James’s Parkot, a manchesteri Old Traffordot, valamint a North Greenwich Arenát. Ezeken a helyszíneken az érvényben lévő megállapodások szerint minden nézőnek rendelkeznie kell belépőjeggyel, életkortól függetlenül.

Forrás: MTI