London 2012

Ötszörös olimpiai bajnokot választottak a feladatra

WL, 2012. június 23., szombat 08:56, frissítve: péntek 11:24
Az ötszörös olimpiai bajnok tőröző Valentina Vezzali viszi majd az olasz küldöttség zászlaját a londoni nyári játékok megnyitóján.

Giorgio Napolitano államfő mintegy nyolcvan sportoló részvételével rendezett ceremónia keretében adta át a zászlót pénteken a kivételesen eredményes vívónak.

„Nagyon meghatódtam, ahhoz hasonló érzés volt, mint amikor az ember beviszi az utolsó tust és nyer" – mondta az ünnepi eseményt követően Vezzali, aki egyéniben háromszor, csapatban kétszer nyert olimpiát, emellett 13 vb- és 11 Eb-aranya is van.

A spanyolok is kiválasztották már zászlóvivőjüket: Rafael Nadalt, az olimpiai férfi tenisztorna címvédőjét érte a megtiszteltetés.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása