Reggie Miller kétszeresen is boldog lehet

WL

2012. április 3., kedd 12:17

A triplaspecialista Reggie Millert és a legendás edzőt, Don Nelsont is beválasztották hétfőn a kosárlabdázó Hírességek Csarnokába.

A 46 éves, 2005-ben visszavonult Miller teljes, 18 idényt felölelő pályafutását az Indiana Pacersben töltötte el, és 2560 dobással a második helyen áll az észak-amerikai profiliga (NBA) legtöbb hárompontost szerzett játékosainak örökranglistáján. Nővére, az 1984-ben olimpiai bajnok Cheryl 1995-ben került be a sportág halhatatlanjai közé.

„Mi leszünk az első testvérpár a Hírességek Csarnokában, Cheryl mindig is a példaképem volt, és magasra tette a lécet a családban” – mondta az ötszörös All Star-válogatott Miller, aki maga is olimpiai és világbajnok.

A 71 esztendős Nelson rendelkezik edzőként a legtöbb győzelemmel az NBA-ben (1335), 34 éves tréneri karrierje során a Milwaukee Bucks, a Golden State Warriors, a New York Knicks és a Dallas Mavericks kispadján ült, és háromszor választották az év edzőjévé. Játékosként öt bajnoki címet nyert a Boston Celticsszel, amely 1978-ban visszavonultatta 19-es számú mezét.

A jelölteket szeptember 7-én iktatják be a Hírességek Csarnokába a Massachusetts állambeli Springfieldben.

Forrás: MTI