Szalayék bekerülnének a legjobb tíz közé

WL, 2011. december 28., szerda 12:35, frissítve: szerda 12:35
A Szalay Balázs, Bunkoczi László és a Sebestyén Sándor, Bogdán József páros is részt vesz az idei Dakar-ralin.

„Ha minden a terveink szerint alakul, akár a legjobb tíz közé is bekerülhetünk – idézi Szalay szavait a közlemény, amelyet csapata juttatott el az MTI-hez. – Az számunkra már győzelemmel érne fel, de persze ebben a megbízható, gyors autózás mellett a szerencsének is szerepe lenne. Az autónk sokat fejlődött az elmúlt két év során, megbízható, kinőtte a gyerekbetegségeit, javult a vezethetősége, és gyorsabb is lett. Talán nem hangzik szerénytelenül, de úgy érzem, mi is fejlődtünk.”

A világ legnagyobb és legnehezebb terepraliversenyének mezőnye Mar del Platából rajtol és Limában ér véget. Öt szakasz lesz Argentínában, öt Chilében és négy Peruban. A résztvevők az első napon dűnés szakaszt teljesítenek, majd északnak tartanak Argentínában, átkelnek az Andokon, aztán pihennek egy napot az öt chilei szakasz után. Ezt követően megint északnak veszik az irányt, hogy az utolsó napokon – a rali történetében először – Peruban is  
versenyezzenek. A chilei és perui etapok többsége sivatagi lesz.

Szalayék mellett egy másik magyar kettős, a Sebestyén Sándor, Bogdán József duó is megpróbál eljutni az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig.

A Dakar-ralit 2009 óta bonyolítják le Argentínában és Chilében annak következményeként, hogy terrorfenyegetettség miatt 2008-ban törölni kellett a versenyt az eredeti helyszínen, Afrikában.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása