Dzsúdós érmek

Tóthot csak a döntőben tudták megállítani

B.M.L., 2016. február 21., 22:45, frissítve: hétfő 15:48
Ha egyszer egy üzlet beindul. A múlt héten Vér Gábor (90 kg) szerzett aranyérmet az Oberwartban rendezett kvalifikációs Europen Openen, míg most a düsseldorfi Grand Prix-tornán lett ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg), és szerzett bronzérmet a nehézsúlyú Bor Barna.

Egy biztos, a 90 kiló lassan magyar súlycsoportnak számít dzsúdóban. A múlt vasárnap Vér Gábor lett első az oberwarti Europen Openen, szerezve 100 kvalifikációs pontot, míg ma legnagyobb hazai riválisa, a világranglista szűk élvonalába tartozó Tóth Krisztián menetelt el egészen a döntőig a düsseldorfi Grand Prix-tornán. A 21 éves klasszis négy remek sikert aratott egymást követően: a szlovén Michael Zgnakot intéssel, a brit Frazer Chamberlaint és a kínai Cseng Hszün-csaót ipponnal, míg a mongol Otgonbaatar Lkhagvsurent vazarival verte.

A fináléban azzal a svéd Marcus Nymannal találkozott, akit az eddigi mind a négy meccsükön megvert. Az általában a fejen átdobást erőltető skandináv ezúttal megszakította a rossz sorozatát, és intésekkel jobbnak bizonyult a KSI dzsúdósánál. Tóth ezzel újabb 180 pontot kapott az olimpiai rangsorban, ahol a második helyre lépett előre.

A nehézsúlyú Bor Barna sem akart elmaradni Tóth mögött, és két szép győzelemmel – a német Sven Heinlét vazarival, a lengyel Maciej Sarnackit ipponnal verte – kezdett, ám a negyeddöntőben kikapott a dél-koreai Kim Szung Mintől. A vigaszágon aztán nem volt megállás, előbb ipponnal verte az egyiptomi Ahmend Wahidot, majd a bronzmeccsen vazarival bizonyult jobbnak a kubai Alex Garcia Mendozánál. Bor számára ez a bronz százhúsz kvalifikációs pontot hozott a konyhára, így megerősítette a 6. helyét az olimpiai kvalifikációs listán.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
Riport, háttér, interjú
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása