Tüdőödéma okozta a 14 éves hokis halálát

Tuser Krisztián

2017. február 17., péntek 17:26, frissítve: hétfő 12:32

Néhány napja írta meg az egyik nemzetközi jégkorongportál, hogy Oroszországban a Vityaz–2003 együttes játékosai halálra verték csapattársukat. A sajtóhírek arról szóltak, hogy a brutalitás azért robbant ki, mert a fiatal hokisok féltékenyek lettek 14 éves társukra, akire már az idősebb korosztályú csapatban is számítottak az edzők.

A Sport-express pénteken arról írt, hogy a február 11-én történt tragédiát az elsődleges vizsgálatok szerint tüdőödéma okozta. A vizsgálóbizottság nem számolt be semmilyen öltözői verekedésről.

A portál korábban megszólaltatta a csapat edzőjét, Vjacseszlav Kurocskint is. A szakember elmondta, hogy az esti edzés után ő még az utolsó simításokat végezte a jégen, amikor szóltak neki, hogy baj van. Azonnal az öltözőbe sietett, ahol – egy-két szülővel – megkezdték a játékos újraélesztését, de a kiérkező mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az újságíró rákérdezett arra az interneten terjedő pletykára, hogy a rosszullét előtt verekedés tört ki az öltözőben. Az edző is több verzióról hallott. Kurocskin annyit árult el, hogy „baráti lökdösődés” talán volt.