Túl sok volt az öndicséret Armstrong panaszában

BL

2012. július 10., kedd 11:36

Egy New York-i bíróság elutasította hétfő este Lance Armstrong panaszát, amelyet a hétszeres Tour de France-győztes kerékpáros az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) ellen nyújtott be.

„Ez az intézmény nem járul hozzá Armstrong kívánságához, amelynek lényege a nyilvános szereplés és az öndicséret” – jelentette ki a döntés után Sam Sparks bíró, aki élesen kritizálta a negyvenéves sportoló 80 oldalas beadványát. Lance Armstrong átdolgozhatja és később újra benyújthatja panaszát.

A korábbi kiváló bringás azzal vádolta meg az USADA-t, hogy kerékpárosokat vesztegetett meg az ellene szóló, hamis vallomásokért cserébe. Lance Armstrong mindemellett korrupt bírósági eljárással gyanúsítja a szervezetet.

Az USADA június 14-én eljárást indított, majd június 30-án vádat emelt Armstrong ellen. A kerékpározástól tavaly visszavonult sportembert doppingolással, illetve doppingszerekkel való kereskedéssel vádolják, az USADA többek között azt állítja, Armstrong 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki.     

A szervezet azonnal eltiltotta a sportolót mindennemű versenyzéstől, új szenvedélyének, a triatlonnak sem hódolhat. Lance Armstrong minden vádat tagad, de ha elmarasztalják, akár mind a hét Tour de France-győzelmétől is megfoszthatják.

Forrás: MTI