Tenisz

Vége a pályafutásának? Sarapova doppingolt

MNO, 2016. március 8., kedd 04:42, frissítve: kedd 07:13
Marija Sarapova, az oroszok korábbi világelső teniszezője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon.

A Los Angelesben tartott sajtóeseményen az ötszörös Grand Slam-tornagyőztes Sarapova azt mondta, hogy tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére.

„Hatalmas hibát követtem el” – ismerte el a világranglistán jelenleg hetedik helyezett, 28 éves teniszező, akit már hivatalosan is értesítettek a pozitív eredményről.

Sarapova hozzátette: a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Sarapova reménykedik

„Megbuktam a teszten, ezért vállalom a teljes felelősséget. Már tíz éve szedem ezt az orvosságot, de az idén január elsején felkerült a tiltott anyagok listájára, amiről nem tudtam, mert egyszerűen nem nyitottam ki a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől december 22-én kapott levelet a tiltólistán szereplő szerekről. Cserbenhagytam a szurkolóimat és a hőn szeretett sportágamat, amelyet négyéves korom óta űzök és imádok. Tudom, hogy lesznek következményei, de nem akarom így befejezni a pályafutásomat. Tudom, hogy hibáztam, nem is kicsit, de azt remélem, nem kapok olyan súlyos büntetést, hogy ne tudjam valamikor folytatni a teniszt. Nem így szeretném lezárni a karrieremet” – magyarázta Sarapova, aki leszögezte, hogy a meldoniumnak nincs teljesítményfokozó hatása.

Az orosz teniszezőt az amerikai Serena Williams búcsúztatta az idei Australian Open negyeddöntőjében, azóta sérülés miatt egyetlen tornán sem indult.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása