Világbajnokság: Madridban csapunk össze a spanyolokkal

KA

2012. július 19., csütörtök 13:58, frissítve: csütörtök 15:11

A magyar válogatott a házigazda spanyol, valamint a horvát, az algériai, az egyiptomi és az ausztrál csapattal került azonos csoportba a 2013-as spanyolországi férfi-kézilabdavilágbajnokságon. A D jelű hatos küzdelmeit Madridban rendezik.

A január 11. és 27. között sorra kerülő tornán a résztvevőket négy hatos csoportba sorsolták csütörtökön Madridban. A csoportok első négy helyezettje jut majd a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőbe.

„Nem rossz a sorsolás. Sem a csoportbeosztás, sem pedig a C csoport, ahonnan később ellenfelet kaphatunk. Természetesen alap, hogy továbbjussunk a csoportunkból. Kedvező lehet az is, hogy a házigazdával szerepelhetünk egy csoportban, és ráadásul központi helyen, Madridban játszunk” – mondta a sorsolást követően Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A csoportbeosztás:

A csoport (Barcelona, Granollers):
Franciaország (címvédő), Németország (Eb-7.), Argentína (Amerika-1.), Tunézia (Afrika-1.), Montenegró (Eb-12.), Brazília (Amerika-2.)

B csoport (Sevilla):
Dánia (Eb-1.), Macedónia (Eb-5.), Izland (Eb-10.), Katar (Ázsia-2.), Oroszország (Eb-15.), Chile (Amerika-3.)

C csoport (Zaragoza):
Szerbia (Eb-2.), Szlovénia (Eb-6.), Lengyelország (Eb-9.), Koreai Köztársaság (Ázsia-1.), Fehéroroszország (Eb-16.), Szaúd-Arábia (Ázsia-3.)

D csoport (Madrid):
Spanyolország (rendező), Horvátország (Eb-3.), MAGYARORSZÁG (Eb-8.), Algéria (Afrika-2.), Egyiptom (Afrika-3.), Ausztrália (Ausztrália-zóna-1.)

Forrás: MTI