Kerékpár

Visszatér a korábbi Tour-győztes

KG, 2012. július 11., szerda 16:11, frissítve: szerda 16:39
Az augusztus 6-án rajtoló Eneco Tour elnevezésű holland–belga körversenyen tér vissza eltiltása után Alberto Contador kétszeres Tour de France-győztes országúti kerékpáros.

A jelenlegi legjobb kerekesnek tartott spanyolt a 2010-es Touron történt doppingesete miatt tiltotta el visszamenőleg idén februárban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A büntetése, amellyel a 2010 óta elért összes eredményét, így az akkori Touron, illetve a tavalyi Giro d'Italián aratott végső győzelmét is törölték, augusztus 5-én jár le.

Alberto Contador augusztusban tér vissza
Alberto Contador augusztusban tér vissza
Fotó: Europress/AFP


A 29 éves Contador a hétnapos Eneco Tourt felkészülési állomásnak szánja az augusztus 18-án rajtoló spanyol körversenyre, a Vueltára. A dán Saxo Bank csapat sportolója azon kevés kerékpározó egyike, aki mindhárom nagy körversenyen, a Touron, a Girón és a Vueltán is tudott győzni: Franciaországban 2007-ben és 2009-ben, Olaszországban és Spanyolországban pedig 2008-ban nyert.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása