Visszavágott a Fehérvár a Jegesmedvéknek

Földi Bence

Földi Bence

2016. március 27., vasárnap 22:34, frissítve: hétfő 08:57

Tizedik Magyar Kupa-győzelmét húzta be a Fehérvár AV19, amely legerősebb, EBEL-es csapatával verte a DVTK Jegesmedvéket.

A budapesti Tüskecsarnokban tartott vasárnapi finálé azért is volt érdekes, mert tavaly – még Miskolci Jegesmedvék néven és a most MAC-ot vezető Majoross Gergellyel a kispadon – győzni tudtak a borsodiak a Magyar Kupában.

Most azonban csak egyenlítésre volt erejük 1–0-s fehérvári vezetésnél az első harmadban, de további gólokat már nem tudtak ütni, mialatt a Fejér megyeiek hármat is szereztek. Így az AV19 4–1-re nyerte a döntőt, tizedik Magyar Kupa-győzelmét aratva ezzel.

A magyar hokiszezon ezzel a meccsel véget ért, és ez két szempontból érdekes. Egyrészt azért, mert a májusi A-csoportos világbajnokságra úgy utazhat a magyar hokiválogatott, hogy nem lesz játékban. Másrészt pedig azért, mert felmerült, hogy jövőre két MOL Ligás csapat, a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék külföldön is folytathatja – igaz, ha így tesznek (pl. az osztrák első osztályt, az EBEL-t választják), akkor is versenyezniük kell a MOL Ligában.

Magyar Kupa, döntő:

Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Gólszerzők: Orban, Francis, Becze, Bartalis, ill. Somogyi.