WTA-tornát nyert a magyar lány

TK

2012. június 17., vasárnap 22:36, frissítve: vasárnap 22:56

Babos Tímea, oldalán Hszie Szu-vejjel, megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású, füves pályás birminghami női tenisztorna párosversenyét, mivel a vasárnap esti döntőben nagy csatában győzött a világelső Liezel Huber, Lisa Raymond duó ellen.

A viadal honlapja szerint az összecsapást 1 óra 36 perc alatt nyerte meg a magyar–tajvani kettős az első helyen kiemelt amerikai páros ellen. Babos pályafutásának első WTA-tornáját nyerte meg párosban.

„Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen páros ellen sikerült tornát nyernünk! Végig jól játszottam! Hszie Su-vej picit álmosan kezdett, de aztán gyorsan belelendült. Voltak nehezebb pillanatok a mérkőzésen, voltak ingadozások, de úgy gondolom, színvonalas döntőt láthatott a közönség. A két rövidítésben akadtak olyan labdamenetek amelyek jobban is megjátszattunk volna, de füvön tényleg apróságokon múlik a siker. A bajnoki rövidítés is ezt mutatta, hiszen 4-8 után nekünk jöttek be az ütések, 7-8-nál két jó szervával harcoltam ki a meccslabdát. Ekkor a tenyeresemre kaptam az adogatást, szerencsére sikerült az elütésem. Időnként előfordultak hibák, de ez természetes, hiszen mindenki a legjobbját akarja nyújtani. A hét elején még nem ment igazán egyesben, mert alig tudtam füvön készülni, de mostanra azért belelendülhettem. A jövő héten Eastbourne-ben felszabadultan teniszezhetek, hiszen egyesben nincs veszítenivalóm Safarova ellen” – mondta Babos Tímea.

Eredmény, páros, döntő:
Babos, Hszie (magyar, tajvani)Huber, Raymond 7:5, 6:7 (2-7), 10-8 – döntő rövidítés

Forrás: MTI